Rode Rok.

Een weinig inspirerende titel, maar het is gewoon wat het is. Een rode rok, hoog in de taille, een nep-knopen-pat vooraan, een blinde rits achteraan en lusjes voor een smal ceintuurke. Et voila, mijn geheim om er hyperslank en jong uit te zien. Hehe.

Ik nam voor deze rok mijn eigen getekende patroon. Voor de test legde ik mijn patroon eens op een écht patroon uit een écht boek (zijnde het patroonvel van Mme Zsazsa haar kokerrok, geen link want iedereen kent het boek) en dat bleek min of meer te kloppen. Ik tekende bovenaan 7cm hoger zodat de rok boven de taille uitkomt.

De knopenrij vooraan is nep, want het sluit met een blinde rits aan de rug. maar het verstopt kleine buikresten die ik van 5 zwangerschappen overhield. Ah, ge gelooft mij niet dat ik dat heb? Dat kan ik alleen maar als bewijs zien dat het optisch bedrog werkt! En neen, de rits staat niet een beetje open, dat is zo speciaal gedaan.

De rok is ook langer minstens 10cm langer dan al mijn andere rokken en dat is ook wel zo fijn dat ik me niet moet generen voor witte melkflessen waar die blauwe aders zich zo mooi op aftekenen (ook een restant van 5 zwangerschappen).

De dag voor het feest heb ik boodschappen gedaan, opgeruimd, gekuisd, gekookt tot ik er moe van werd. Maar de dag zelf liet ik mezelf en iedereen bedienen door 2 studenten in een deftig oberkostuum. Een echte aanrader, om helemaal in het feestgedruis te kunnen meegaan!

 Santé !!

(met een glas water, want het lijkt of ik heb hier al iets teveel binnen heb, maar dat is slechts schijn, ik santé op mijn bloemenweide die ingezaaid is. Ziet ge't? Ziet ge't? Het begint al ietsiepietsiemienie groen te zien!!)

23 gedachtes over “Rode Rok.

  1. Hotelmama zegt:

    Ik ben ook een tante H. maar aan dat tailleke van u kan ik niet tippen hoor, zelfs niet met optisch bedrog. Heel mooi.
    En wat een geweldig idee om een paar studenten in te huren, anders loop je toch echt de hele dag van hot naar her gelijk een kieken zonder kop. 

    Like

  2. Martine D. zegt:

    ' k Wenste dat ik zulke zwangerschapsresten had,amaai. De mijne zijn een pak erger. Mooie rok ook ,ik ben nochtans geen rokjesmens.

    Like

  3. Sara zegt:

    Hey,
    Supermooie rok voor een schoon madam!;-)
    Zou ik mogen vragen welke stof je gebruikt hebt? 100% katoen of iets anders? En hoeveel stof je hebt gebruikt?
    Ik zou namelijk ook graag zo'n rok maken maar ik heb nogal de neiging om van die "flowie" stofjes te kopen waardoor mn rok nooit mooi "recht" blijft staan.. Wat bij jou wel zo lijkt te zijn.
    Alvast bedankt!

    Like

  4. karliener zegt:

    Amaaai Hilder!
    Ik dacht écht dat gij Els waart, op die foto met de ober. Ik heb wel 5x gekeken en dan besloten dat gij het was omwille van de rok en de kleur van t-shirt. Maar amai. Zijn jullie zussen ofwat? 🙂

    Like

  5. Esther zegt:

    Ooh, maar hij is dan ook echt mooi! Ik weet nooit wat voor t-shirtje ik nu aanmoet bij een rok. Maar jij stopt je shirtje gewoon ín de rok, aha. Staat ook al goed. Top.
    Esther.

    Like

Plaats een reactie