Vulling

Ik moet mijn dagen opvullen. Ik moet mezelf bezighouden tot het dinsdag of misschien zelfs woensdag is. Mijn boek is helemaal af, gedrukt, klaar, geboren en ligt moederziel alleen op de uitgeverij op mij te wachten. Dat wordt dus vollebak bloggen om me bezig te houden. Jullie kunnen er maar deugd van hebben, van mijn ongeduld.

Dinsdag..of woensdag..dat is nog zo lang…

Dat is bijna zo lang geleden als de era waarin ik deze boekjes geschreven heb:

Een stapeltje van 20 miniverhaaltjes, zelfhandig verzonnen, geschreven, getekend, geniet en geplakt. Ik was indertijd een uitgeverij op mijn eigen. Ik schreef verhaaltjes in reeksjes van 10 en ik stond met mijn speelgoedwinkel op de oprit om mijn boekjes van de hand te doen. Eén exemplaartje kostte 10 frank. Als je de hele reeks wou kopen, dan was het 120 frank. Zo ging dat. Ik wou mijn hele reeks eigenlijk niet kwijt, dus was mijn prijs onredelijk. Haha!

In diezelfde era maakte ik ook al poppen:

Wie was er geen fan van de freggels? (ahum, kijk naar het detail van de oogleden!) Ik maak trouwens nog steeds poppen van mijn idolen.  De freggel is zijn broek al kwijtgespeeld blijkbaar. Hij had oorspronkelijk een jeans aan, dat herinner ik me nog goed, want dat was niet makkelijk naaien met de hand.

En kijk nu, we zijn zoveel jaren verder, de tijd herhaalt zich in cirkels. Mijn poppennaaiboeken staan op kinderhandenhoogte en mijn 10jarige dochter is niet weg te slaan van die kast.

5 gedachtes over “Vulling

 1. Eveline zegt:

  Leuk! Het zat er al vroeg in! Mocht je je nog vervelen… Er is eens een mooi mosterd geel truitje gebreid met een bijzondere kraag. Dat zou ik ook graag eens maken…. Maar hoe maak je die kraag?? Succes met wachten!

  Like

 2. Mama saartje zegt:

  Dat zat er inderdaad al vroeg in! Ik was vroeger ook altijd in de weer met mijn naaimachientje, en mijn dochter wil nu ook altijd stofjes knippen.
  Eneh, laat maar weten wanneer ik me naar de standaard in Leuven moet begeven, dán kan ik ook aan een pop voor mijn zoon beginnen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s