Tien en honderd.

Vandaag werd Birgit tien jaar! Tien lange roze kaarsjes op de taart! Ze kreeg een pijama en een naaimachine, ik leg het later wel allemaal uit. Maar ze kreeg nog een ander schoon kado. Een allereerste gesigneerde 'de poppen van tantehilde'.

Vandaag stond ik ook samen met Elza D.de koerier op te wachten. Die bracht ons wel 100 boeken! Allemaal dezelfde, allemaal knalgeel! Elza D. klikte wel 100 keer gelijk een echte paparazzi, om toch maar die eerste traan van emotie vast te leggen. Maar die heb ik binnengehouden totdat ik dat eerste boek aan mijn oudste dochter gaf en erin schreef: "Het eerste gesigneerde boek voor mijn jarige Birgit, veel liefs van mama". Echt, toen kwam plotseling dat stofke in mijn oog.

Het tweede boek dat uit de doos kwam, werd meteen met de schaar te lijf gegaan door Winand. "Maar ik wou jou uitknippen, mama", snifte hij toen ik toch wel erg luid gilde.  Kan je dan eigenlijk boos zijn?

22 gedachtes over “Tien en honderd.

 1. Mie zegt:

  Oh ik krijg zowaar een stofje in mijn oog bij het lezen van uw contentement. En dat is niet normaal, vraag het maar in Elza, die weet waar wij verschillen πŸ˜‰

  Like

 2. Poppie zegt:

  wauw….. tante Hilde, ik kocht gisteren je boek in de standaard… een echte parel! Het lijkt wel een toverboek dat zijn geheimen prijsgeeft…prachtige foto's…. het is echt een juweeltje! Dank je wel om je poppenwijsheid met ons te delen….
  Mercie!

  Like

 3. ruth zegt:

  Voor iedereen die nog twijfelt..gewoon kopen dat boek..t is zoooooo ontzettend mooi, zelfs als je geen pop wil maken kan je er uren lees en kijkplezier mee beleven! Een topprestatie tanteke en Elza D natuurlijk!

  Like

 4. Annick zegt:

  oh! kippenvel… Fantastische feestfoto's! Fantastisch gevoel! Proficiat met de verjaardag én de geboorte!
  en dan vroeg ik me gisteren af: gaat dat boekje op tijd zijn voor de verjaardag van mijn nichtje. Het cadeau zat al lang in mijn hoofd, nu het boek nog… En woehoew…. Van perfecte timing gesproken!

  Like

 5. With Love - by Eva zegt:

  Dat kapotte boek moogt ge anders wel hierheen sturen πŸ˜‰
  En wat een verjaardag! Aardbeientaart buiten het aardbeienseizoen, het allereerste boek, een naaimachine (?!), daar zou ik ook graag nog eens 10 voor worden πŸ™‚

  Like

 6. Lotte zegt:

  Hiphiphip voor Birgit! Ik heb het plezier gehad haar te leren kennen tijdens een weekendje in de Ardennen aan het begin van de zomer en ik kan zeggen: het is een zeer fijne meid! Ook proficiat aan de mama…

  Like

 7. Els D. zegt:

  Met een beetje geluk valt mijn exemplaar morgen ook in mijn brievenbus! Oh, ik kan haast niet meer wachten! πŸ˜‰
  Maar wat een mooi moment moet dat geweest zijn vandaag, je zou er voor minder een stofje van in uw oog krijgen!
  Nogmaals dikke proficiat tante Hilde! Het kan niet anders dan dat jouw boek een topper wordt!
  Enne, dan kan ik al beginnen fantaseren hoe mijn "echte" tante Hilde poppen er zullen uitzien! Want hoe erg ik ook uitkijk naar jouw boek, toch gaat er niets boven de 2 exemplaren die uit jouw handen zullen komen!

  Like

 8. Liana zegt:

  Kan me inderdaad er iets bij voorstellen dat er een stofje in je ogen terecht kwam. Het zijn van die mooie momenten die we moeten koesteren.
  Liana

  Like

 9. appelstien zegt:

  Maar Tante Hilde, wat een boek! "Gewoon" als kijkboek is het al geweldig, wat moet dat dan wel niet zijn als ik aan mijn eerste pop ga beginnen. Echt, proficiat. Ook proficiat aan Birgit, p 54 is mijn favoriet. En nog de groeten van Onno aan de geweldigste dierenarts van Vlaams-Brabant!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s