Iedereen gelukkig!

Is de kaft van je poppenboek al gekreukt of doorgeknipt? Maken uw kleuters ruzie om te kijken in het 'sprookjesboek'? Dan is dit uw kans op een tweede exemplaar, want dat je het boek nog niet in huis hebt, dat kan eigenlijk niet.

Drie boeken mogen we weggeven! Drie mensen mogen we gelukkig maken, want daar gaat het ons om: we willen iedereen zo gelukkig als we zelf zijn.

Binnen een week kiezen we drie winnaars en die krijgen via de uitgeverij een boek toegestuurd. Ik ga in tussentijd fantaseren over wat voor poppen ik nog kan maken. Misschien kan ik eens een BP maken. Een Bekende Persoon. Een Kapitein Winokio met een baard en een pet. Ja lollig, misschien doe ik dat wel eens echt. En dan kan hij een liedje zingen over "Elzake en de tante". Hehehe, ik moet nu al lachen.

Serieus nu, Je moet er wel een kleinigheid voor doen om een boek te kunnen winnen: de opdracht is:

Vertel mij van wie je een pop zou willen maken en waarom.

En als de poppen je niet interesseren, en je geen inspiratie hebt om iets te bedenken, ga dan naar Elza D., misschien vinden jullie haar opdracht pliezanter? Vlug, vlug, ge moest al aan het bedenken zijn!

125 gedachtes over “Iedereen gelukkig!

 1. Kristien zegt:

  Ik zou een pop van tantehilde herself maken, als eerbetoon aan dat super boek! En dan kan de tantehilde pop in de etalage af en toe eens haar lookallike inhuren, want amai, zo dag in dag uit werken is wel vermoeiend he….

  Like

 2. Annick zegt:

  Het boek zou ik aan mijn mama kado doen… ze heeft een hele reeks kleinzonen en is helemaal gelukkig sinds ik een dochtertje kreeg. Heerlijk vindt ze het om met haar kleindochter naar de stoffenwinkel te gaan en samen stofjes te kiezen voor handtasjes, rokjes, kleedjes, jasjes …..  Ze zou het super vinden om samen met de kleindochter stofjes te kiezen om een pop van de kleindochter te maken. En de kleindochter die heeft al beslist dat ze in het boek kruisjes gaat zetten bij alle poppen die Oma moet maken….

  Like

 3. Greet Keeman zegt:

  Ik zou een pop willen maken van mijn man.
  Hij heeft vorige week een knieoperatie ondergaan en hij is al meer dan 40 jaar mijn maatje!!

  Like

 4. Joke zegt:

  Een SUPER – MAX pop… Voor in de Franse lessen! Altijd fijn voor de kinderen, kunnen ze in het Frans een gesprekje voeren met Max! Allez, ik zou dat toch fijn vinden, en hopelijk mijn kindjes ook!

  Like

 5. Kreatita T zegt:

  Ik zou heel graag een pop willen maken om te gebruiken tijdens mijn opleiding, ik ben namelijk pas begonnen aan een opleiding kleuteronderwijs, dus die zou volgens mij zeker heel goed van pas komen.

  Like

 6. Judith zegt:

  Jaaaaaaaaaaaaa, een ballerina!  Met een roze tutu, roze spitsen, roze linten. Een zwierige lange jurk mag ook, wel roze natuurlijk. Uuuh, voor mezelf. Want ik heb 2 jongens en die houden niet van roze en niet van poppen!

  Like

 7. hilde zegt:

  Hallo Hilde,
   
  heb net jouw website ontdekt .. en vind je poppen écht geweldig origineel ..en het doet me denken aan de lappenpop die ik vroeger kreeg van een tante ( maar eerlijk is eerlijk : die van jou zien er veel mooier uit ) …dus ik kwam op het idee .. om voor en van het enige nichtje van ons een pop te maken .. Zo geef ik als tante ook een lappenpop cadeau ..

   

  Groetjes, marleen 

  Like

 8. Nicolise zegt:

  Ik maak een Abdel-pop, naar het evenbeeld van de geweldige klusjesman van ons appartementsgebouw. En ik geef hem cadeau aan zijn grootste fan, mijn zoontje van 2 jaar. Onlangs was Abdel een paar weekjes met vakantie (elke keer als we in de kelder kwamen: "Abdall weg? Abdall kuise? Abdal kome?") en toen zag mijn zoontje buiten twee (andere) mannen de vuilnisbakken buiten zetten. Waarop hij euforisch riep "towee Abdalls!!". Ik heb hem zelden zo gelukkig gezien als toen πŸ™‚

  Like

 9. Heidi zegt:

  Het boek heb ik al. En het is SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPER leuk!! Een tweede boek leg ik aan de kant voor mijn dochter.Zodat ze later zelf leuke poppen kan maken voor. Het eerste boek zal dan waarschijnlijk al erg versleten zijn.
  Ik zou een pop maken van Niels Destadsbader als Dagmar in de Elfenheuvel omdat mijn dochter hem zo leuk vindt.
  Hoe ik de vleugels ga maken?? Daar moet ik eens heel goed over nadenken. Alle tips zijn welkom. ;O)

  Like

 10. Ella zegt:

  Mag ik nog een tweede keer meedoen? Ik heb nog een paar ideetjes πŸ˜‰
  * Mijn beste vriend, in popvorm. Hij woont op een 12-tal uur vliegen, en we hebben elkaar al zo'n 3 jaar niet meer gezien. Ook het contact is maar poverkes, maar dat heb je als je beste vriend in een land woont waar internet voor de rijken is. Ik maak er natuurlijk ook eentje van mezelf, voor hem. De eerstvolgende keer dat ik hem bezoek geef ik hem mijn look-a-like kado, en als ik dat toch bezig ben, dan maak ik er nog eentje voor zijn zoontje, om hem iemand te geven die er altijd voor hem zal zijn, want ookal heeft hij een pracht van een papa (zijn mama ken ik niet), toch zal zijn leven altijd moeilijker zijn dan het leven van de Belgische kindjes.
  * een pop van mijn beste vriendin en haar vriend, voor het trouw. Mijn mama gaf steeds gepersonaliseerde teddyberen bij een trouw van goede vrienden. Binnenkort geef ik gepersonaliseerde poppen. Een bruidje voor de bruidegom en omgekeerd. En ik maak ze dubbel zo groot, zodat het echte knuffelpoppen worden, zodat ze elkaar nooit moeten missen, ookal moet er eentje de nacht werken, of gaat de ander op zakenreis.
  Ella

  Like

 11. Fieve zegt:

  Goh wat een leuke give-away!
  ik heb vorige week een simpel ziekenhuispopje gemaakt wat mijn dochter
  moet voorstellen en haar het zelf laten tekenen!
  toen dacht ik idd ik zou best een pop willen maken naar de wensen 
  van mijn dochter, maar of dat gaat lukken?! 
  Veel succes!!!

  Like

 12. Cococo zegt:

  Ik wil supergraag je boek winnen!!!
  En als ik win, dan wil ik graag een popje maken van Kapitein Winokio, de grote held van mijn zoon en dochter!
   

  Like

 13. Gracia zegt:

  Wat een leuk boek! even met uitroepteken, want het idee is zo leuk. 
  Mijn beide ouders staan bij mij op de nominatie om een pop van te maken. Het zijn zulke schatten, zo een 'standbeeld' verdienen ze gewoon, dan kan hun kleindochter altijd en overal met ze spelen.

  Like

 14. Marlies zegt:

  Mijn dochtertje zit in de roodkapjesklas en ik zou haar heel veel plezier doen met een echte roodkapjespop! Proficiat trouwens met je hele mooie boek!

  Like

 15. Frullemieke zegt:

  Oh wat een leuke give-away, daar doe ik graag voor mee.
  Ik zou popjes van het hele gezin maken, denk dat mijn zoon en dochter het hilarisch zouden vinden om zichzelf in popversie te zien en dan zouden ze letterlijk met papa en mama hun voeten kunnen spelen enz πŸ˜‰

  Proficiat met het boek, ziet er super uit!

  Like

 16. zonnestraal zegt:

  Super zo een leuke give-away.
  Heel wat kindjes kennen Sam sam, de kleine grote held van het maandblad pompoen voor kleuters.
  De kindjes vinden Sam sam super leuk.
  Onlangs een logeerkoffertje gekregen van Sam sam.
  Nu nog een Sam sam popje erbovenop en het geluk kan niet meer stuk.
  Al zo veel lof gelezen over het boek dat het begint te kriebelen!!!!

  Like

 17. Liezzzje zegt:

  Héhé πŸ™‚ Ideekes ten over: Jeroen Meus voor in de keuken, een lookalike van mijn grootmoeder om gezellig bij me te zitten als ik aan het naaien ben, een Fien-pop (Fien is mijn plus-zusje waar mijn zoontje zot van is) om aan Matías te geven. Haha, en een Sien-en-Maria-duo voor in het toilet erop toe te zien dat alles proper achter gelaten wordt πŸ˜€

  Like

 18. Karin zegt:

  Vijf jaar geleden heb ik een persoonlijke ontwikkelings training gevolgd, en hier heb ik nog steeds wat aan. Ik ben van een onzeker, klein meisje een krachtige vrouw geworden, die naturulijk nog steeds wel eens onzeker is. Af en toe kan ik dus nog wel een steuntje in mijn rug gebruiken. Iemand die zegt: Kom op, met die smoesjes houd je alleen jezelf voor de gek.  Je kunt het wel, dat weet ik! Je staat er niet alleen voor, er zijn heel veel mensen die van je houden. Dus daarom zou ik graag een pop willen van mijn trainer van toen: Julia. Om stiekem mee te nemen in mijn tas voor een beetje extra steun op momenten dat het moeilijk is.

  Like

 19. monique zegt:

  Hallo tante Hilde,
  Ik ben kleuterjuf en werk in duobaan met mijn collega. We werken elk een halve week en woensdag om de 14 dagen. We zouden poppen kunnen maken van onszelf om de kleuters bij elke 'wissel' duidelijk te maken wie er de volgende dag gaat komen. We doen dit momenteel met een foto en dat werkt goed maar met een pop die op ons lijkt is dit toch veel origineler, niet?
  groetjes en proficiat met je boek,
  Monique
   

  Like

 20. StΓ©phanie zegt:

  Ik zou een CHIROpopje maken, een kampmascotte! Zo kunnen kindjes die op kamp met heimwee zitten toch een nachtje in goed gezelschap slapen!

  Like

 21. MamaMie zegt:

  een popje van grote zus Lily voor kleine broer Oskar. Want over 'n paar weekjes gaat ze naar school en dan moet Oskar zijn grote zus / beste vriendin een ganse dag missen… Een popje van haar zorgt ongetwijfeld voor minder traantjes!
  liefs!

  Like

 22. Jo zegt:

  Een popje naar het evenbeeld van mijn alleschattigste petekindje zou hem en zijn mama heel blij maken. Hij was ook heel blij met de knuffel die ik voor hem al gemaakt heb, maar jammer genoeg werd het beestje te veel geknuffeld en is het muziekdoosje dat ik erin had gestopt al stuk. 
  Een popje naar het evenbeeld van Bart De Wever, met bijhorende afneembare vetlaagje en maatpakjes in de twee maten lijkt me ook wel grappig, te meer omdat ik niet echt een fan ben van de man. En ik betwijfel of Patrick J. met zo'n popje zou getroost zijn. Alhoewel, misschien kunnen we er voodoonaaldjes bij steken? Mijn dag zou alvast goed zijn. 

  Like

 23. sneksniltje zegt:

  Wellicht te laat om in te schrijven voor deze give-away ??? Maar hé,ik treur niet hoor, ik heb vorige week je boek gekocht in de standaardboekhandel.  Ik  ging dus eigenlijk niet meedoen voor mij, maar voor mijn metekind, een superlieve,  creatieve meid maar met een- om het neutraal uit te drukken- zware" zorg"rugzak, zowel fysisch als psychisch. Ze mist haar zieke moeder momenteel erg,  en ik dacht een pop ervan te maken. Nou ja, dan maar zelf nog een extra exemplaar aanschaffen om haar kado te geven hé ?  πŸ˜‰

  Like

Reacties zijn gesloten.