365 dagen in mijn blootje?

Ik ben zwaar verleid geweest op Stiel&Stijl. Twee dagen lang knipoogde en lonkte het naar mij. Toen het weekend voorbij was, ben ik bezweken: Een kleedje in een retrostofje van bij Annamarieke. Het kleedje zit mij als gegoten, het is precies mijn maat, het is een geweldig retro modelletje, niet te kort, niet te lang. Ik ben dus erg blij dat ik mezelf dat pleziertje gegund heb. Ja “een pleziertje” want een kleedje nodig? bwa nee, eigenlijk niet. Ik heb een volle kleerkast en ik draag uiteindelijk altijd dezelfde spulletjes. Ik denk dat ik daarin niet de enige ben. Wie heeft er ook niet een volle kleerkast, trekt alle dagen hetzelfde aan, en koopt voor elke gelegenheid iets nieuws?

Ik ga het proberen. Ik ga een jaar lang geen kleren kopen. Dat bedacht ik me op het einde van het weekend van Stiel&Stijl, met mijn nieuw kleedje in mijn handen. 365 dagen dus. Ik spreek wel uitsluitend voor mezelf. Ik durf zo een uitspraken niet doen in naam van mijn kinderen, want ik weet hoe slijtig ze zijn op kledij, hoe snel ze soms kunnen groeien.

Maar kijk, hier zit ik dan met een ei in mijn handen, de kousen te stoppen. Want op de kleren die we al hebben, wil ik dan wel zuinig zijn.

365 dagen mag ik wel iets naaien voor mezelf, maar dan met een stofje dat ik uit mijn kast vis:

Tja, wie wat spaart, die heeft wat he:

En als we het écht koud hebben, dan doen we een kattenpelsje rond onze nek:

“Findus”, 8 weken oud, bijnaam ‘groene erwten’. (Kennen jullie dat niet, van opa Pettson, die van zijn buurvrouw een katje krijgt en het beestje Findus noemt, omdat ze in een doos ‘Findus, groene erwten’ zat. Welja, dan weet je het nu he)

“Minoesj”, 8weken, zus van Findus.

Tja, als je kinderen kattennamen laat kiezen…

19 gedachtes over “365 dagen in mijn blootje?

 1. nowelja zegt:

  Succes ermee! Ik heb hier precies dringend ook zo'n ei nodig. Findus, hoe schattig, hij lijkt er zelfs een beetje op. Hier heb ik horen fluisteren dat de Sint een nieuw Opa Pettsonverhaal in de zak heeft zitten, hoera!

  Like

 2. An zegt:

  Een dapper voornemen. Hoewel ik lang niet veel meer koop voor mezelf, durf ik dat voornemen toch niet maken. En wat ik nu het meeste mis in deze blogpost: een foto van dat bewierookte kleedje! Met jou erin, uiteraard 🙂

  Like

 3. Storm zegt:

  Mijn zoon was al heel jong hevige fan van Petson en Findus! Een hele reeks cavia's kregen die namen. En een jaar gaat rap hoor tante, het is maar hoe je het bekijkt. Tijd is zo relatief!

  Like

 4. les quatre mères zegt:

  Leuk, als kind kozen wij ook Findus als naam voor onze kat. Nog een paar vraagjes: ik heb zo'n ei, maar weet niet hoe te stoppen. Kan je geen tutorial maken? En als nieuwe kleren kopen niet meer mag, mag je dan wel nog patroontjes kopen?

  Like

 5. Leen* zegt:

  Herkenbaar, hier is het Vlagje (de kat) en Lekstok en Huisje (de kippen).
  Ik heb een jaar niks nieuws kopen achter de rug, tweedehands wel.
  Goed doenbaar en erg fijn om af en toe eens van uzelf te mogen denken: 'amai, ik ben goed bezig!'.

  Like

 6. Elisse zegt:

  Moh zeg, zo'n lieve poesjes!
  Ik heb dit jaar ook 'ongeveer' zoiets gedaan. Allez, 't is te zeggen, ik was mild voor mezelf. Ik mocht elke maand 1 nieuw kledingitem kopen, en mocht nog wel nieuwe lingerie (broodnodig) en tweedehandskleding kopen. Wel goed geslaagd, al zeg ik het zelf! Misschien dit jaar mij ook eens wagen aan het 'niks nieuws kopen'? We zullen zien! Succes alleszins, dat komt hier helemaal goed!

  Like

 7. Villa speelmama zegt:

  Veel succes!!  Met zo'n uitgebreide stoffenverzameling kan dat geen probleem zijn!
  Ik wil dat ooit ook eens doen maar met mijn wisselend figuur (nu 32 weken zwanger) zal ik dit toch nog een paar jaar moeten uitstellen tot mijn gewicht terug stabiel is.
  En inderdaad een super schattige poesje!

  Like

 8. Griet zegt:

  Ik weet niet of me dat zou lukken! Ik kan echt genieten van shoppen. Ook al doe ik dat niet zo vaak!
  Ik ben er zeker van dat je jouw jurkje vaak zal dragen. Het is een pareltje!
  Ga je ondergoed ook zelf maken? Een gans jaar met hetzelfde lopen?

  Like

 9. Katrien zegt:

  Onze kat heet ook Findus, en de andere Spook.
  Zelfgekozen, trouwens.
  Onze babysitkinderen hadden ook ooit namen mogen kiezen.
  Daar heette één van de katten "Tette", om maar weer eens te tonen dat alles erger kan 😉

  Like

 10. Tante Trijn zegt:

  Goei plan Tante Hilde! En het is best te doen za! 
  Ben bezig van 1 april en heb er nietecht problemen mee. Heb mezelf wel 3 bonussen gegeven die ik over het hele jaar kan opsouperen. Heb eentje gebruikt om loopschoenen te kopen, had ik echt wel nodig… Nog 2 te gebruiken. 
  Ondertussen zit er een klein Ukje in men buik en stilaan beginnen men kleren wat te spannen. Maar ik probeer om met gekregen en zelfgemaakte zwangerschapskledij men plan te trekken. 
  Ik kwam ondertussen tot de conclusie dat je helemaal niet veel kleren nodig hebt. En ik vind het zelfs een verademing om niet voortdurend op zoek moete te gaan naar dát specifieke kledingstuk in dat specifieke kleurtje. Ik combineer nu zaken die ik voordien niet samen zo dragen maar die toch tof zijn zo! 
  Ik wens je veel doorzettingsvermogen! 

  Like

 11. caro zegt:

  tof! En nu weet ik ineens waarvoor dat houten ei dient dat in mijn net gekochte naaidoos vol stopdraad enzo zat die ik net op de rommelmarkt gescoord heb. Komt inderdaad goed van pas! En inderdaad mensen kopen veel te veel en totaal niet bewust meer. Als je dingen bewuster koopt, heb je er meer geniet van. Denk ik dan toch…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s