Flappenmuts

Ja, ik kan de zelfgemaakte kerstakado’s eindelijk beginnen tonen, morgen nog een feestje en dan zijn ze allemaal uitgedeeld. Dit jaar deed ik aan nuttige kerstkado’s. Ik heb kado’s bedacht waar ook een verhaal of een opdracht of een functie bij hoort.

Kado 1: de muts: “Om warme oren te hebben bij metselwerken, houtkliefmomenten, of wandelingen met de baby”

Er hoorden ook werkhandschoenen bij, maar die waren saai gekocht. Al twijfelde ik even bij het uitpakken of de werkhandschoenen echt wel saai waren, want de schoonbroer was daar zeer blij mee, en de muts werd eerst niet zo goed begrepen. Maar zeg nu zelf, dat is toch juist cool dat de naden zichtbaar zijn?!?

Het stofje is een soort namaakschapenvel. Het idee van de pilotenmuts komt van het boek van Griet en Oon, het patroon is overgetekend van een flappenmuts van Mattijs. Er is één klein nadeeltje. Bij het knippen vloog er heel veel pluis in het rond. Ik moest mijn naaitafel, mijn trui, mijn haar (na het passen van de muts), mijn naaimachine, enfin alles moest gestofzuigd worden. Maar dat deed ik met een coke in mijn hand. Want alles gaat beter met coke.

4 gedachtes over “Flappenmuts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s