Confituurpothoedjes..euh, poppendeksels..

 

Kado 6: confituurpotjes: "Om mij confituur te leren maken". Wacht, dat klinkt niet als een opdracht, dat klinkt een beetje als chantage..

Mijn schoonmama ("oma") maakt wekelijks rodebessenconfituur. Ze doet dat ouderwets met suiker en pectine en juiste temperatuur en schuim afschrapen en weetikwatnogallemaal. Enfin, ik weet eigenlijk niet hoe ze dat doet, ik weet alleen dat dat de enige confituur is die wij nog willen eten en dat we wekelijks 2 grote potten krijgen. Oma bewaart vervolgens alle kadopapier en knipt dan een proper stukje af om het met een rekker of een touwtje vast te knopen rond de glazen potten die al 35 jaar dezelfde zijn. Heerlijk vind ik dat soort recyclage. Maar omdat ik niet altijd weet waarmee ik haar plezier kan doen op Kerstdag (lees: ook haar verjaardag) heb ik dekselhoedjes voor haar confituurpotten gemaakt.

*beeld je eerst een foto in van een popje met een regenhoedje op haar kopje..helaas heb ik daar geen foto van, maar ge kunt het u wel voor de ogen halen, toch?*

En oh, ik ben niet alleen attent, ik ben ook nog slim. Want wij zetten deze confituurpotten elke ochtend op onze tafel en dus hebben wij ook geniet van de schoon dekseltjes.

 

Morgen een handleiding van dit kleinood?

9 gedachtes over “Confituurpothoedjes..euh, poppendeksels..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s