Hey tantehilde

 

– Hey tantehilde!

– …

– Halloho?

– Ah, oh sorry, ik was aan het studeren.

– Studeren? Serieus?

– Ja, ik ben de handleiding van mijn nieuwe speelgoed aan het bestuderen. Even alles doorlezen voor ik ermee kan beginnen werken he.

– Je maakt ons nieuwsgierig, wat voor nieuw speelgoed?

– Shhht, ik wou het nog niet vertellen, maar nu hebben jullie mij betrapt. Ik wou het jullie pas tonen als ik er ook effectief iets mee kan: Ik heb een breimachine.

– Oh wauw, een breimachine! Dat willen wij ook al zolang! Toon ons hoe dat gaat, "wij willen ook machinebreien" (allemaal in koor)!!

 

Of misschien wou je dit horen:

  

– Hey tantehilde, hoe zit het met de omslagsjaal die je ging haken?

– Ja, die is klaar, kijk, ik heb 'm aan.

– Komaan, toon het eens!

-Hij is groot en lekker warm en zacht en blauw met een beetje paars.  Misschien wil ik ook wel nog van die flosjkes aan de rand, wat denken jullie?

 

Of misschien dit:

 

 

– Hey tantehilde, je moet niet proberen je kleren te verstoppen.

– Kleren verstoppen? Ik heb niets te verbergen, waarom vraag je dat?

– Wij dachten dat je een jaar lang geen kleren ging kopen, en we zien daar iets piepen onder je truitje dat we nog nooit gezien hebben.

– Oh, maar dat heb ik zelfgemaakt. Zelfmaken mag wel als je een jaar lang geen kleren koopt, mme Zsazsa heeft het gezegd (euh denk ik toch, al staat het er niet letterlijk. Maar zweten terwijl je de kleren maakt, telt ook he?)  De kraag is niet helemaal zoals het hoort, maar dat is niet erg, want er hangt een dikke strik voor.  Het stofje komt van bij Vermiljoen, met gele knopen van de Veritas. Het patroon komt uit de Knipmode van september 2007. Voilà, geen geheimenn.  Schoon bloezeke he?

13 gedachtes over “Hey tantehilde

 1. Anna zegt:

  Wat een leuk idee, een jaar lang geen kleren kopen. Vooral vind ik daarbij horen dat je ze wel zelf mag maken! Ik ben hert kleren naaien nog aan t leren. Misschien is 't juist een goede stok achter de deur. En ik was toch net bezig met zo min mogelijk kopen. De documentaire 'overal spullen' hielp me bij die beslissing.
  Ik heb trouwens net je boek gekocht (via bol.com). Geweldig! En wat knap dat je dit allemaal doet met 5 (was het toch?) kinderen!

  Like

 2. Véronique zegt:

  Ik ben ook al lang helemaal into haken, liefst sjaals en dekentjes, liever geen knuffels en zo, want dat in elkaar steken is er teveel aan 🙂 Dit ziet er mij een prachtig patroon uit, linkje?
  Ik zou er zeker nog franjes aan maken, dat hoort bij een grote omslagdoek 🙂

  Like

 3. Ellen zegt:

  Oh! heb jij ook een breimachine? Ik kocht er één in juni, en deze zomer heb ik mij ook door de handleiding geworsteld. Leuk maar niet simpel dat breimachine-breien! Succes en als jij ergens wol op cones weet te vinden hoor ik dat graag.

  Like

 4. hilde zegt:

  oh ja, die wol eerst opdraaien met die woldraaier, dedoeme toch, dat is zo een tijdrovende activiteit om de wol te ontknopen. Gelukkig heb ik een zoon die dat het meest geweldige ding vindt om te doen, enfin, voorlopig toch..

  Like

 5. Whoppy zegt:

  Het is nog altijd superschoon weer. Ik weet het.
  Maar hoe zit het je breimachine?  Stiekem aan het oefenen om direct op een koor van AAAaah en Wwwooow getracteerd te worden, zeker?
  'k Zen curieus!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s