Ontspanning aan de ontbijttafel

Op zaterdagochtend lezen wij geheel ontspannen de gazet. Bijvoorbeeld  de weekendbijlage Weekblad bij De Standaard.

14 gedachtes over “Ontspanning aan de ontbijttafel

 1. Kim zegt:

  De Standaard Weekend … dat is mijn gazet voor de hele week.  Ik begin daar op zaterdag aan en volgende zaterdag ben ik nog bezig aangezien leestijd zeer schaars is in mijn huishouden.  Maar … als ik straks uit mijn pyjama geraakt ben en richting krantenwinkel gegaan ben, begin ik met jouw bladzijde.  Ik ben benieuwd!

  Like

 2. Lichtindeduisternis zegt:

  Ik werd, als moeder van een 'groot' gezin, onmiddellijk naar het artikel getrokken. Mooie en herkenbare verhalen van de ouders, mooie foto van jullie gezin!
  Ik had het gevoel dat de journaliste 'grote' (ik blijf het tussen aanhalingstekens zetten, omdat ik ons eigen gezin van vier kinderen nooit als 'groot' ervaar – bij het woord grote gezinnen denk ik aan 7 of 8 kinderen ofzo, die je niet meer in 1 auto krijgt enzo) gezinnen als een soort vreemdsoortigheid lijkt te beschouwen waarvoor ze in het artikel naar een soort verklaring zocht. Zo in de zin van: "Hoe valt het te verklaren dat 2 mensen, hoogopgeleid nog wel, voor een groot gezin kiezen?" Terwijl het voor mij een vanzelfsprekende keuze was, net zoals mensen met evenveel vanzelfsprekendheid voor 1 of 2 of 3 kinderen kunnen kiezen. Daar hoeft toch niet zoveel poespas van te worden gemaakt? Of wel?   

  Like

 3. Sandra zegt:

  Heel leuk: dat artikel. Ik heb een abonnement op die krant en las het pas 's zondags.
  Zelf heb ik negen kinderen , maar ik werk wel niet meer. Mijn man is ook zelfstandige.
  Voor mij is zoveel kinderen "normaal" en helemaal niet raar. Het zijn andere mensen die er iets speciaals van maken… of het als abnormaal beschouwen. Maar ik voel mij niet anders als moeder denk ik. Wel is het natuurlijk wel veel meer was en de porties eten zijn groter en het aantal jassen en schoenen. En ons kinderen moeten meer hun plan trekken: dat wel!
  Ik vind het vooral belangrijk bij een groot gezin dat je plaats hebt voor zoveel kinderen zodat ze ook een eigen plek kunnen hebben. Dat je goed kijkt naar je kinderen. Met hen praat. (wij hebben er negen)

  Like

 4. Villa speelmama zegt:

  Ja, super super!  3 weken geleden heb ik ons derde kindje op de wereld gezet en dus ontbrak het me aan tijd om in het weekblad te bladeren maar gelukkig wees mijn man me erop dat "tante Hilde" erin stond.  Jaja, mijn man kent "tante Hilde", ik voed hem nogal op, hè 😉  Dikke proficiat, mooi artikel!!  En dat wou ik toch even hier komen zeggen, tussen de zalige borstvoedingsmomenten, al de katoenen luiers en de complete anarchie in mijn huishouden door 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s