Tantehilde x7

Het is zover, ik ben 7x tantehilde! Mijn jongste zus heeft een dochtertje gekregen. We waren al eventjes aan het wachten op het zusje van Ewout, dus kon ik op mijn gemak een kadootje voorbereiden: een pop, een bloesje en een broekje. Alleen spijtig dat we dit jaar de zomer en de herfst hebben overgeslagen en het na 5 dagen lente weer winter geworden is. Maar ja, dan moet Leonie maar een vareuse over deze zomertenue aantrekken om het warm te krijgen he.

Leonie werd in de koudste nacht van maart geboren en ik moest mijn kindjes 's morgensvroeg per brief inlichten over de geboorte van hun nichtje.  Daarna was het wachten op het einde van de werkendag om Leonie te gaan bewonderen.

Maar toen was er plots een kindje ziek, en toen nog een kindje en dus werd het bezoekje uitgesteld. Het zieke kindje kroop op mijn schoot en zei : "Ik wil een beertje naaien voor het zusje". Ik nam toen een enkel lapje fleece, knipte een beer, en liet hem met het speelgoednaaimachien wat prullen en doen alsof hij het naaide. "Maar mama, ik moet twee beertjes hebben om het dik te maken".

Ik nam toen een tweede lapje fleece, knipte twee beren, ponste een aantal gaten, en liet hem het beertje naaien met een echte naald en een dikke streng borduurdraad.

Zo schattig is het beertje geworden! Zijn grote zieke zus (die de foto's genomen heeft) heeft haar bestelling bij Winand geplaatst. Of er ooit een tweede naaisel van Winand zal komen is nog de vraag: na 5 steken kwam er de "ik ben moe" en vond ik ook dat het welletjes was geweest om bij elke steek de draad weer in de naald te rijgen.

13 gedachtes over “Tantehilde x7

 1. Elly Huskens zegt:

  Hallo, wat is het weer een mooi popje geworden, mijn complimenten en felicitaties met het nichtje. Mijn vraag is waar de stof vandaan komt. Ik heb dat meisje als borduurpatroon voor mijn borduurmachine en zou heel graag ook van die stof willen kopen, mvg Elly

  Like

 2. Micheline zegt:

  Proficiat aan de jongen ouders en de hele familie.  Enkele dagen (noodgedwongen) wachten op zo'n mooi cadeau, dat vindt de mama zeker niet erg. 

  Like

 3. Pauline zegt:

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie nichtje! Ik hoop dat je het wondertje ondertussen hebt kunnen aanschouwen. En het liefst ook nog even vast hebt kunnen houden en knuffelen natuurlijk. En weer een erg schattig popje dat je maakte natuurlijk.
  Liefs, Pauline

  Like

 4. Sandra Robben zegt:

  Schitterende pop en kleertjes en een bijna nog mooiere beer. HIj heeft talent! Voor de toekomstige naai-activiteiten van de jongeman: neem de draad dubbel, met een knoop aan het eind, dan gaat hij niet steeds uit de naald. Dat scheelde bij mijn dochter en zoon veel frustratie.  

  Like

 5. sarah zegt:

  Hoera voor Leonie!
  Zelf ben ik ook tante van een kleine Leonie en haar papa (die mijn broer is) was jarig op de dag dat jullie leonie werd geboren…mooi toch.
  Zieke kindjes maken lieve beertjes, dat is duidelijk!

  Like

 6. Whoppy zegt:

  Proficiat Leonie! Wat een schitterende familie om in op te groeien!
  En natuurlijk dat Winand wil naaien, die jongen zal dat wel ergens 'ten velde of ten huize' gezien hebben, verzekerst?!?!
  Uberschattig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s