13 gedachtes over ““5 kinderen is pure ontspanning”

 1. ziggy zegt:

  ooo, ik ga dadelijk het artikel lezen maar jullie hebben de gravity  in suedine met 5 kinders!!!!!
  wij hebben de peel in die materie, o ramp en daarom de gravity in leder
  nu lezen

  Like

 2. Camomille zegt:

  Oooh, jaloezie…. Ik hoop dat het er hier nog van komt, bij ons prinsesje en boefje is er nog gerust plaats voor 2 extraatjes 😉
  Maar ik vind het wel erg dat er inderdaad soms nog 'neerbuigend' gekeken wordt naar grote gezinnen… Mijn gynaecoloog zegt zelf: je hebt nu een jongen en een meisje, dat is toch genoeg? (na wat medische beslommeringen)

  Like

 3. Leyla zegt:

  Respect verdienen jullie! Mooi artikel, en allemaal zo herkenbaar. Vooral de reacties van mensen als wij met onze 4 kinderen (oudste 6 jaar, jongste 18 mnd) ergens komen binnenlopen. En de complimenten voor het goede gedrag van de kinderen als we weer gaan. Bij ons blijft het bij 4, dat past net in ons huis en in onze 6 persoons bus.

  Like

 4. Sarah zegt:

  Ik kom uit een gezin met 4 kinderen (ik ben de oudste) en ik vond dat heel plezant. Om medische redenen denk ik dat het bij ons bij 2 kindjes zal blijven, al zou ik er wel meer 'willen'. Het was altijd zo gezellig druk bij ons thuis. Ik kom hier dus graag lezen, het doet mij vaak denken aan toen ik nog thuis woonde. 

  Like

 5. froeliesjes zegt:

  Zalig artikel! Echt. Ik kom zelf uit een groot gezin (8 kinderen). Als kind had ik het er soms moeilijk mee. Vooral door de domme reacties van anderen. Een groot gezin is heerlijk. Mijn beste vrienden zijn mijn zussen en broer. 

  Like

 6. Sigrid zegt:

  Mooi stuk! En herkenbaar, als wij ergens komen worden er ook hoofden geteld en daarna zie je de verbaasde blikken van hoe het nu zit met 4 kinderen die maar zo dicht op elkaar zitten in lengte en leeftijd. 
  En onze kinderen, die willen er nog wel heel veel broertjes en zusjes bij, die vinden het vooral heel gezellig. 

  Like

 7. Readkapke zegt:

  Wat een heerlijk inspirerend stuk! Al vind ik het wel altijd lastig dat mensen zo met elkaars keuzes bezig zijn hoor! Ik kom zelf uit een gezin met 6 kinderen en kan me niet voorstellen 'maar' één broer of zus te hebben, dat gevoel is niet uit te leggen (het moet je ook maar gegeven zijn uiteraard).

  Like

 8. marmarel zegt:

  Wat leuk om te lezen! Zelf heb ik er zes. De oudste 4 snel op elkaar, dan 6 jaar ertussen, en daarna nog 2 (3 jongens, 3 meiden). De oudsten zijn het huis al uit en wij als wij met de jongste twee (12 en 9 jaar) ergens gaan eten, merk ik dat ik ook zit te tellen als ik een gezinnetje zie met veel kleine kinderen, snel op elkaar. Ik weet nu hoe anderen ons vroeger bekeken! 🙂  Ik was 22 toen mijn oudste geboren werd, op mijn 27e had ik er vier. De jongste kwam toen ik 36 was.

  Like

 9. Anneke zegt:

  Leuk te lezen dat er nog zijn met grote gezinnen als bij ons.
  Wij hebben ook samen 4 kinderen met de 5e in de maak 😉 (misschien zelfs nu zwanger)
  En ik ben echt zot van mijn bende!!!!
  Ja we maken wat meer lawaai dan andere als we op uitstap gaan maar je zal nergens zo'n bravere en levendigere bende tegenkomen 😉
  Onze truc is hen gewoon gelukkig maken met hen aandacht te geven en de kans van ons te leren.
  We maken mss ook geen reizen, maar gaan elke week wel eens iets gaan doen, van speeltuinen en fietsen, tot museums en pretparken. 
  En vind het zalig als ik mensen zie kijken naar het aantal waar we steeds mee op stap zijn 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s