Verjaardagsfeestje en een pasgeborene!

"Jamaar das een beeteke moeilijk om nu langs te komen, want het is verjaardagsfeestje voor Aster, en haar vriendjes zijn hier en al" zei ik tegen mijn zus aan de telefoon.  "Jamaar moet ik misschien komen schminken?" zei zij daarop. "Ik reken op u!" sloot ik het telefoongesprek af en daarmee had ze geen andere keuze meer dan te komen naar het feestje. Want wat is nu een kinderfeestje zonder schmink?

"Jamaar das een beeteke moeilijk om nu langs te komen, want het is verjaardagsfeestje voor Aster" had ik bijna tegen nonkel Jos gezegd toen hij de kerkuilen wou komen ringen. "Jaja, goed idee, er zijn wel heel veel vriendjes hier." zei ik, maar dat was geen enkel probleem.

Het is de afgelopen weken en zelfs maanden niet echt het weer geweest om 's avonds gezellig buiten te blijven zitten. En dus hebben we relatief weinig uilen gehoord. Uit curioziteit zijn we 14 dagen geleden op een avond de wacht gaan houden aan de schuur. We zagen de kerkuil op en af vliegen met muizen. We hoorden geblaas in de nestkast. We dachten: "Jaja, die heeft jongen".  Maar vermoedelijk hoorden we het wijfje die aan het broeden was en zagen het mannetje die haar een hapje kwam brengen.

Want vandaag vonden we dit in de nestkast: 3 eieren en één pasgeboren jong (dat weet je toch nog wel dat roofvogels beginnen te broeden zodra het eerste ei gelegd is en de jongen dus niet tegelijk uit het ei komen, lees anders nog eens mijn vorige uilenposten).

In de braakballen van zijn ouders, tussen een hoop dode woelmuizen: een eerste jong! Dat laatste vonden mijn kinderen niet zo een gek idee: "Ik wil ook wel met een stapel boterhammen met choco in bed kruipen, mama".

Kleine uil is dus nog te klein om te ringen, volgende maand komt nonkel Jos nog eens terug. Wordt vervolgd…

5 gedachtes over “Verjaardagsfeestje en een pasgeborene!

 1. Nele zegt:

  Het was echt wel hoog, chapeau hoe Jos naar boven huppelt met het fototoestel. Ziet er lekker uit al die muizen, ongelofelijk om te zien eigenlijk. Ik ben binnen een maand terug van de partij om de boelekes te verwelkomen…..

  Like

 2. VeerleMarquebreucq zegt:

  Die braakballen niet wegdoen hé, geef ze aan de school, keiplezant om die uit te pluizen, ik krijg er ook elk jaar van natuurpunt en dat is telkens een hoogtepunt, eerst vinden ze dat keivies tot ze iets "ontdekken " dan kunnen ze niet mer stoppen !
  groetjes
  vee

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s