Josse krijgt een bobbelmuts.

We gingen vandaag met z'n allen op bezoek bij Josse. Josse is 3 maanden geleden geboren op een zeer schone dag, ik zal zijn geboortedatum niet vergeten, want dat is dezelfde als de mijne, maar dan plus 39 jaren. Zijn mama wenste een 'bobbelmuts' zoals Winand ooit gehad heeft. Ze weet dat nog goed, want ze kwam vroeger al eens babysitten bij ons. Ik breide dus een gele bobbelmuts en een blauw minisjaaltje. Het patroon van het mutsje vind je hier.  Wie nog meer dan alleen maar een simpel sjaaltje wil breien kan een bobbeltruitje erbij breien.

En ik maakte ook een pop voor Josse.

 

De Josse-pop heeft een korte broek van ribfluweel. Pluizig ribfluweel. Dus na het aandoen van die broek hingen de beentjes van Josse vol pluisjes. Ik heb zo een soort borstel die alle pluis en haartjes opvangt. Daar 'borstel' ik al mijn popjes mee voor ze de deur uitgaan. Als je dat niet hebt, dan werkt een stukje plakband ook:

5 gedachtes over “Josse krijgt een bobbelmuts.

 1. VeerleMarquebreucq zegt:

  Ik ben zoooo verslaafd aan uw poppen….ik vrees voor een overdosis…..en dan zie ik er weer eentje van u, en dan denk ik : oh met een floeren broek, dat heb ik nog niet gemaakt….maar allé, mijn roze stof is op….en ik had uit de kringloop een laken meegebracht, maar dat doe ik niet meer, er kwamen gaten in, te versleten denk ik….
  groetjes
  vee

  Like

 2. Maja zegt:

  De muts die ik drie jaar geleden op stiel en stijl bij jou kocht zal deze winter ook weer gebruikt worden. Straf een muts die meegroeit (van 1 tot 4 jaar alvast!). Ik heb je toen een foto gestuurd, ik zal eens een update moeten sturen 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s