Breimachinelessen?

Nu ja, breimachinelessen…ik ben zelf nog leerling. Is er iemand geïnteresseerd in breimachine-uitleg en tips op deze blog?

Vorige herfst haalde ik een breimachine in huis. Sindsdien heb ik bijna alle breimachine-uitleg-filmpjes op you-tube bekeken, las ik 's avonds voor het slapengaan in de (Engelse en Nederlandse) handleidingen van mijn machine, heb ik heel wat gelukte en mislukte breisels gemaakt.

Een jaar heeft het dus geduurd eer ik wat overweg kon met de breimachine. Misschien is het wel leuk als ik alles wat ik tot nu ken en weet met foto's en tekeningen, uitleg en filmpjes demonstreer?

36 gedachtes over “Breimachinelessen?

 1. leen zegt:

  Pure nostalgie; een breimachine ;).  Een jaar of 28 geleden kocht ik er eentje tweedehands.  Zeker 7 à 8 jaar werd deze intensief gebruikt.  Toen kreeg het naaivirus mij te pakken en verkocht ik hem om met het geld een naaimachine te kopen…  

  Als ik zie wat je al gebreid hebt, vind ik je toch niet meer echt een leerling hoor!

  Like

 2. Liana zegt:

  Heel graag. Op zolder staat een breimachine van mijn moeder die ik mag gebruiken. Maar juist de eerste stap is zo moeilijk en toch heel veel uitzoekwerk. Je zou me er dus erg blij mee maken.

  Liana

  Like

 3. Nicky zegt:

  Heel graag! Heb er ooit eentje gekocht uit nostalgie omdat mijn vader (!) vroeger voor ons breide op een Passap breimachine, maar ik geraakte er niet mee gestart. Enthousiaste verhalen/lessen welkom!

  Like

 4. wendela zegt:

  Graag! Ik heb er eentje gekregen van mijn vader, met een handleiding erbij. Maar een uitleg met filmpjes en tekeningen zou geweldig zijn!

   

  groetjes,

  wendela

  Like

 5. Dieuwke-Sietse zegt:

  Ja heel graag zelfs.

  Mij, moeder heeft er ook 1 en ik wil dat wel leren.

  Ookvragen wij ons af waar zo'n machine binnen gedaankan worden voor onderhoud, want vanwaar die van mijn moeder komt is al heeeeeel lang op pensioen. 

   

  Grtjs Daisy

  Like

 6. Els zegt:

  Lijkt me erg leuk , heb je een brother staan?, zag ik dat goed, na een cva heb ik enige problemen het weer op te pakken,maar zou zograag, heb jaren 2 truien in de week er af laten rollen!

  Like

 7. Jacomien zegt:

  Ja, heel graag! Ik vind het een heel goed idee als je je ervaringen met ons deelt. Misschien komt er hier dan ook nog eens een breimachine. Kan ik ook eens truien gaan breien. Dat vind ik met de hand veel te lang duren :).

  Like

 8. stephanie de deyne zegt:

  yes yes! ik kijk er al naar uit.

  heb 3 weken geleden een passap duomatic tweedehands gekocht en inderdaad oefenen oefenen en oefenen dus, zou wel leuk zijn te zien wat de ervaringen van tante hilde zijn.

   

  Like

 9. Whoppy zegt:

  Jawel!

  Al zal het effectief starten pas voor achter den bouw  zijn. Ik lees gewillig mee. Stimuleer alvast mijn zus Hilde zodat ze het volledig onder de knie heeft als ik in haar buurt woon ;-).

  Like

 10. Esboom zegt:

  Dat lijkt me super.

  In de zomer vond ik een breimachine in goede staat, maar de handleiding ontbrak. Tot nu toe heb ik al zitten zoeken om te beginnen, maar ik heb met zo een machine nog nooit gewerkt.

  Ik kijk er naar uit.

  Like

 11. Isabelle zegt:

  Heel graag! En dank voor het eerste leuke filmpje. Weet je ook iets over 'enkelbeds/dubbelbeds' en 'grof/fijn'? Ik wil een machine gaan kopen maar weet nog niet goed waarmee te beginnen.. Ik wil graag fijne breisels maken met verschillende patronen, grote lappen om mee te naaien…. 

   

  Like

 12. anne zegt:

  Hoi, hoi,

  Ik heb een passap M 201, maar het lukt me niet om er mee te breien,

  Jaaaa  breilessen voor machinebreien, erg welkom,

  Laat je even wat weten hoe en wat,

  Dank Anne

   

   

   

  Like

 13. Reinhilde zegt:

  Ik ben net in het bezit gekomen van een Empisal Knitmaster 305 en vraag me af of ik daar ook mee in het rond kan breien. Tot zover heb ik er nog niets over gevonden. Ik ben ook alle you-tube filmpjes aan het afgaan, maar gaan dikwijls over andere machines, en is dat dan wel toepasbaar op de mijne?

  De problemen waar ik nu vooral mee worstel zijn:

  Welke wol gebruik ik best voor een breimachine (ik denk dat de mijne een standaard model is met 4,5 mm tussen de naalden)

  De 'carriage' blokkeert soms, weet je daar een remedie voor. Misschien gebruik ik te dikke wol of smeer ik de machine niet goed, of kan dit sleet zijn?

  Ik kijk uit naar je feedback, ik ben nu al fan van jou en dé breimachine!

  Groetjes!

  Like

 14. Tania zegt:

  Beste Hilde, Ik vind de trui fantastische mooi.  Ik ben zondag plots in het bezit gekomen van een Passap Duomatic 80.  Hij kwam echt uit de lucht vallen.  Via de vriendin van de vriendin van mijn moeder…. ik kon dit niet laten schieten maar was wel bang dat ik een hoop stress in huis haalde…  Nu ik wat informatie  heb opgzocht, begint het toch te kriebelen… Dus ja…. ik ben geïnteresseerd in iemand die me voor een kleine vergoeding wil wegwijs maken;  Groetjes Tania

  Like

 15. Ann zegt:

  Dag Hilde, Ik ben geïnteresseerd om een breimachine te kopen en er mee te leren werken. Ben jij nog actief hierin? Kan ik ev.bij u terecht voor een eerste kennismaking? Dank voor uw reactie.

   

   

  Like

 16. sandra zegt:

  Hey hilde.

  Ben je nog actief hier. 

  Heb mij gisteren een passap duomatic gekocht. 

  Heb filmpjes bekeken ma men talen zijn niet zo super. Weet jij misschien waar ik filmpjes of zo kan vinden in het nederlands over het opzetten en gebruik van de breimachine.

  Alvast bedankt.

  Like

 17. Juchtmans Gerda zegt:

  Ben jij nog actief ! Heb een breimachiene van 3 suisse ook met ponskaarten maar vind in heel belgie niemand die me kan verder helpen wie is zo vriendelijk om hier op te reageren please wil dit zo graag men email adres  gerda.juchtmans@telenet.be

  Like

  • Constantia Berckmans zegt:

   Dag Mariane, ik heb ook een Brother breimachine gekocht, maar de man die me les zou geven, is overleden. Ken jij ergens een adres waar ze les geven ?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s