nr 293 Jeanne

Jeanne is gemaakt naar de tekening van haar geboortekaartje. Want Jeanne gaat grote zus worden en daar hoort een speciaal kadootje bij. Dat kaartje…ik voelde mij plots weer 6 jaar als ik aan Jaklien Moerman denk. 'Een schaap met witte voetjes', 'Floris en Floriaan', 'Een molen voor Annelientje (mijn favoriet!), 'Een koffertje vol dromen', 'Gaatjes in de hemel',  'Simon en Saartje'…enfin, de halve boekenkast uit mijn kindertijd. Welk was jouw favoriete verhaal?

7 gedachtes over “nr 293 Jeanne

 1. Vee zegt:

  uit "met de maan als schuitje" dat van sokjes voor een babyreus, of de roze toverbril, of leontien en de porseleinkast, en zeker niet vergeten: Simon met het blauwe paardje , ooooooo en de heksentweeling ikkertje en tikkertje, ik heb ze nog en gebruik ze in de klas als voorleesmateriaal en de kinderen zijn er zot van! we maken van de verhaaltjes ook toneeltjes die we dan spelen (hannes en de toverpannenkoek, toen nog pannekoek), ik heb al eens naar Lannoo een mailtje gestuurd om ze opnieuw uit te geven, maar kreeg geen reactie, uw popje is heel mooi, ik doe mijn best om u in te halen, maar ik zit nog een 250 poppen achter 😉

   

  Like

 2. Lizzie zegt:

  Voor de liefhebbers: 'Een koffertje vol dromen' en 'Floris en Floriaan' zijn enkele jaren geleden heruitgegeven. Wij hadden die toen in de boekenwinkel – moet dus zeker ergens op de kop te tikken zijn.

  Like

 3. sneksniltje zegt:

  Zalige nostalgie ! Mijn favorietje was ook dat van Annelientje, alhoewel ik altijd met "Annelientje, het kleine molenarinnetje" als titel in mijn hoofd zit. Mijn moeder heeft het toen we de kinderleeftijd voorbij waren, weggedaan en ik weet nog dat mijn zus en ik daar zo boos en vooral verdrietig over waren, want dat boekje was echt een superboekje, zowel voor het verhaaltje als voor de prachtige tijdloze tekeningen. 

  'n vrolijke groet,

  sneksniltje

  Like

 4. Whoppy zegt:

  Gaatjes in de hemel, herinner ik me van titel. Maar vooral die mooie tekeningen. Ik denk dat mijn moeder nog een boek met meerdere verhaaltjes liggen heeft. Zal eens vragen. En de voorpagina van mijn werkboek uit het kleuter was versierd (beplakt) met zo een tekening omdat ik er zo zot van was. Dat werkboek ligt hierboven: jongen met kroontje en meisje met wit-lichtblauwkleedje met licht-rosse krullen en bruidsboeketje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s