– Bakken: chocolade cake in 10 minuten

Dit heb je nodig: 10 minuten tijd, 100g melkchocolade, 100g fondant (pure) chocolade, 100g suiker, 75ml water, 100g boter, 100g zelfrijzende bloem, 3 eieren. Verder heb je nodig: 2 mengkommen, een siliconen bakvorm en zeker een pannenlikker.

 

1 2 3

4 5 7 Zo maak je het:

 • Breek al de chocolade in kom1, doe er de boter en het water bij en laat smelten in de microgolfoven op 600W. Leg snel de overige chocolade terug in de kast, want rondlopende peuters hebben grijpgrage handen en je hebt geen tijd om te discusiëren, want je hebt slechts 10 minuten tijd…
 • Meng ondertussen de eieren, de suiker en bloem in kom2.
 • Roer de gesmolten chocolade en boter even door en meng daarna de inhoud van de 2 kommen bij elkaar. Vraag nu de hulp van een peuter (of een ander kind) om de chocoladekom uit te likken met behulp van de pannenlikker. Je zal geen protest horen.
 • Doe het bekomen deeg in de siliconen bakvorm en zet het in de microgolf. Bak het op 750W gedurende 6minuten.
 • Klaar! Je hoeft geen schrik te hebben van muizen, er zal geen kruimel overblijven voor hen. Behoedt je daarentegen voor je kind(eren) en je man, want zij zullen geen kruimel overlaten voor jou als je niet snel genoeg bent om je stuk op te eisen! Succes!

32 gedachtes over “– Bakken: chocolade cake in 10 minuten

 1. Baukje zegt:

  Oh heerlijk! Laat mijn dochter nu bijna jarig zijn! Goed moment om het recept eerst eens (een paar keer) uit te proberen ;.))

  Groetjes, Baukje (van Sancho)

  Like

 2. de leener nadia zegt:

  Ik heb geen oven, dus even snuffelen in uw site. Prima,in 10min een lekkere cake, zalig voor de kindjes,…en de grote kindjes 🙂 bedankt voor de tip !

  Like

 3. mina zegt:

  gelukkig op deze site beland, maar op welke functie werkt het bakken van deze cake, is de eerste keer dat ik micro oven wil gebruiken met deze vormen, en als het mogelijk is, hebt u nog meer van deze heerlijke bakrecepten, alvast bedankt

  Like

 4. Kristin zegt:

  Hoi Hilde. Bart had deze cake bij op de steenuilenwandeling met het ongelofelijke verhaal dat je het in 10 minuten kunt maken. Dat wilde ik wel eens uitproberen. Dus bezorgde hij mij de link naar jouw website. Die is trouwens heel leuk. Mooie foto´s ook van jullie schitterende boerderij.

  Like

 5. Sisterdew zegt:

  Dit recept je heeft me net gered. De chocoladecake steekt in de oven voor de verjaardag van m’n liefstje die binnen een half uurtje thuiskomt.
  Supermakkelijk om met een actieve peuter in huis toch nog gemaakt te krijgen!
  Bedankt!

  Like

 6. Maite zegt:

  Dag hilde ,
  ik heb enorm genoten van de lekkere cake ,
  dus u bent heel fel bedankt voor het plezante receptje ,
  ik heb het met plezier gemaakt met mijn nichtje
  groeten

  Like

 7. Natalie73 zegt:

  Ik heb deze week 2 zulke taarten gebakken wegens veel kinderen op komst…
  Lekker en supersnel klaar, kwam heel goed van pas want met “2 under 2” heb ik niet veel tijd.
  Hartelijk bedankt!

  Like

 8. Valérie zegt:

  Lekker! Alleen begrijp ik niet waarom er water toegevoegd moet worden. Indien het is om de chocolade niet te laten aanbranden: chocolade in de microgolf en per 30 seconden even omroeren… Dan is water overbodig. Was inderdaad SNEL klaar!

  Like

 9. Sigrid zegt:

  Ik kon het niet geloven dat het mogelijk was om op 10 minuten een cake te bakken, dus wou toch eens testen. Mijn microgolfoven heeft alleen maar 600 en 1000W, en ik had geen siliconenvorm, dus heb het deeg gewoon in een glazen ovenschaal gedaan en 7,5 min op 600W, en warempel, een mooi gerezen cake en helemaal doorbakken. Ongelofelijk!;-) En lekker! Heb er tot mijn grote schande meer dan een derde ineens van opgegeten (ben wel zwanger en veel goestingskes, dus vond dat wel een goed excuus…) Maar ik maak hem zeker nog, waarschijnlijk nog lekkerder met een schepje verse slagroom of mascarpone, njammie!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s