– Patroontekenen: zomers topje

Het blauwe stofje is tricot, het gele is gewone katoen. Je tekent het ‘patroon’ over van een nauwsluitende t-shirt over. Let wel op dat je overal naadwaarde toevoegt, behalve aan de armsgaten, want die werk je af met biaislint.

De bovenpas in katoen knip je vier keer, het tricot lijfje twee keer. Je werkt eerst de bovenpassen af door de bovenzijde te stikken, keren en strijken. Je stikt deze gedubbelde bovenpassen op het rugpand en het voorpand (goede kanten op elkaar). Je legt de panden met de goede kanten op elkaar en stikt de zijnaden. Tot slot het biaislint aan de armsgaten stikken. De uiteinden van het biaislint zet je bovenop de schouders vast (knip de overschot weg, of plooi er lusjes van zoals ik deed en zet mee vast). Uit de tricotstof knip je een bloemvorm, frommel het hart van de bloem bij elkaar (driegdraadje!) en zet de bloem met een knoopje in het midden vast op het stiksel waar je de linten op elkaar hebt gestikt.

Ik denk dat er niet meer uitleg bijhoeft, de tekeningen maken alles duidelijk, toch?

 

2 gedachtes over “– Patroontekenen: zomers topje

  1. Whoppy zegt:

    Oh Ge zijt een schatje!
    Ik loop hier al verschillende winkels plat achter zwangerschapstopjes die ook nog kunnen dienen om nadien discreet borstvoeding te geven onder de fronzende ogen van manlief. En gij hebt hier zo een schattig manier om een topje te maken. Wel ik zie het nog zitten ook om het aan te passen zodat het en-plein-publique borstvoedingsgeschikt is voor preutse mannen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s