– Breien: salopet (1jr)

 Dit broekje is gebreid met nogal dunne sokkenwol (210m draad per 50g )  Ik heb ongeveer 130g nodig gehad. Het is gebreid in tricotst: alle oneven naalden zijn rechts gebreid, alle even naalden zijn averechts gebreid.

  

 

Voor de rechterpijp: zet 80st op. Brei 8nld boordst (2av- 2r). 9e nld: 4st r, 2st in de volgende st , *8st, 2st in de volgende st. Herhaal vanaf *.  Je hebt nu 89st. Na 22cm moet je aan weerzijden 2st afk = 85st.  Brei de tweede broekspijp identiek.

Zet de 2 pijpen op 1 naald en brei ze samen verder als 1 stuk = 170st.  3e nld: 7st r – *2st samenbreien – 12st. Herhaal vanaf * en eindig met 7st = 158st.  5e nld: 9st r – *2st samenbreien – 18st r. Herhaal vanaf * en eindig met 9st = 150st. 7e nld: 8st – *2st samenbreien – 17st. Herhaal vanaf * en eindig met 9st = 142st.  9e nld: 7st – *2st samenbreien – 16st. Herhaal vanaf * en eindig met 7st = 136st.

Brei rechtdoor verder tot je vanaf het kruis gemeten 25cm hebt. Brei 45st – brei dan enkel over de middelste 44st verder (keer gewoon je werk nadat je de middelste 44st hebt gebreid, brei opnieuw die 44st, keer het werk weer, enz…zonder de overige steken af te zetten). Doe dit 2 keer en brei dan de naald gewoon uit.

Voor de afwerking brei je over de gehele bovenkant een aantal naalden in boordsteek (2av-2r). Kant het los af.

Naai de binnenbeennaden dicht en de middenachternaad. Pas het broekje aan je kind en meet hoe lang je de bretellen moet breien (10st opzetten en boordst breien tot je het gewenste aantal cm hebt).  De bretellen zijn aan de voor-en achterkant vastgenaaid zonder knoop.  Omdat bretellen altijd van de schouders zakken heb ik een klein bretelvasthoudstukje gebreid en op een lapje vilt genaaid. Het sluit met een drukknopje.

 

 

 

7 gedachtes over “– Breien: salopet (1jr)

 1. hilde zegt:

  Ik brei voornamelijk in de trein op weg en van het werk (een uur heen een uur terug). Soms ook tijdens mijn middagpauze als het goed weer is buiten zit ik dan op een bankje in het park. Dit broekje heeft mij toch echt wel ettelijke weken treinreisbrei-uren gekost. Maar al bij al valt dat eigenlijk wel mee, ik brei denk ik nogal redelijk snel en dit is echt zo makkelijk onnadenkend breien: altijd rechtdoor. Maar vraag me niet om een pull voor een volwassene of zelfs voor een groot kind te breien, daar heb ik het geduld niet voor, dat zou mij ook 6maanden kosten…

  Like

 2. julie zegt:

  Heel mooi. Ik heb jouw kleine versie al geprobeerd en dat was toch redelijk goed gelukt, voor een beginneling als ik. Maar hoe brei je zo een patroon (in verschillende kleuren)?
   

  Like

 3. ankie zegt:

  Goedendag,

   

  Ik heb nog een vraag: stel dat ik dit patroon met gewone sokkewol brei, want dan gaat het vlugger. Zou ik dat dan kunnen doen door het aantal steken te halveren en het boord ook aantal naalden te halveren? Ik hoop dat u gelegenheid hebt om er op te reageren.

   

  Groeten, Ankie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s