– Naaien: zeemeermin van een kapotte pop.

Dames, opgelet, vanaf heden geen tranen meer als je popje kapot is gegaan. Nieuwe benen geven kunnen we niet, we zijn geen tovenaars. Maar tot een zeemeermin omtoveren, dat is gemakkelijk. Dat doe je zo:

Teken het patroon van je vissenstaart met een stift op de verkeerde kant van je (dubbel) lapje stof. Stik op de omtreklijn, maar laat bovenaan open en ook op de markering tussen de spelden. Knip het overtollig stof op 3mm van de naad weg en geef een klein knipje tot bijna op de naad in de ‘hoekjes’ van de staart.


Naai met de hand rondom de bovenrand. Gebruik hiervoor een stevig garen dat je goed kan aantrekken.


Steek het popje nu langs de opening in de zijnaad en kom langs de bovenkant naar buiten. Trek het draadje dat je net genaaid hebt strak rond het pinnetje dat nog aan het lijfje uitsteekt. Draai het draadje een paar keer rond de stof heen en zet stevig vast met een paar steekjes.


Keer nu de staart met de goede kant naar buiten, vul het op (begin met de staartpunten) en naai met kleine steekjes dicht.

Klaar!

3 gedachtes over “– Naaien: zeemeermin van een kapotte pop.

  1. Oontand zegt:

    Tante Hilde, ik zoek ideeën voor een meisje dat wil leren naaien maar geen naaimachine heeft, kom ik toch weer bij jou uit zeker. Wat een heerlijk kleinemeisjesidee, trek stuk die popjes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s